Van Setten rijdt met gestuurde dolly van Leci Trailer

Nieuws
28-06-2019 | Door Tim de Jong

Transportbedrijf P. van Setten uit Renswoude heeft nieuwe dolly's aangeschaft bij Leci Trailer voor grensoverschrijdend LZV vervoer naar Duitse bestemmingen.  Van Setten rijdt hiervoor in opdracht van DPD. Dit bedrijf wil met hetzelfde aantal voertuigen meer vervoeren.

Van Setten concludeerde dat de eisen aan Lange en Zware Voertuigen (LZV) in Duitsland en Nederland behoorlijk verschillen. Het komt erop neer dat de cirkel waar een combinatie binnen moet blijven in Duitsland smaller en kleiner is dan in Nederland. "Daardoor moeten we aanvullende eisen stellen aan een dolly, of we moeten trailers uit gaan rusten met extra stuurassen of elektronica om tijdelijk de aslasten te verlichten", aldus Van Setten. Uiteindelijk bleek een dolly van Leci Trailer voorzien van een gestuurde as en van een schuifschotel alsmede een verstelbare trekboom, de oplossing te bieden.

Samenwerken

Van Setten werkte voor het ontwerp van de dolly samen met Wuf van Ginkel en dankzij werk voor Leci Trailer en diens Nederlandse importeur Gomes Trucks uit Zaandam, ontstond het idee om een geschikte dolly te laten bouwen waarmee Van Setten probleemloos zou kunnen rijden in zowel Nederland als Duitsland. 

Klik " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hier voor het hele verhaal! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-12-2017
IEP_7646-1400.jpg

Met de LZV door Duitsland

De LZV wint terrein in Europa. Na Scandinavië en Nederland is nu ook Duitsland goed bezig. Onder strenge voorwaarden rijden de…
Nieuws
09-07-2019
Spreuwel_1LR.jpg

Van Spreuwel gebruikt LZV in plaats van aanhangwagencombi

Logistiek dienstverlener Van Spreuwel Transport uit Eindhoven heeft onlangs vier nieuwe Krone…
Nieuws
20-09-2018
Koeltrans3-1400.jpg

Duitsers wennen aan de LZV

De Duitsers beginnen te wennen aan het verschijnsel 'Langfahrzeug' oftewel de LZV. Op de IAA waren verschillende configuraties…