Vijf jaar cel geëist tegen Dennis D. en echtgenote

Nieuws
11-11-2019 | Door Tim de Jong

Voor de rechtbank in Zwolle is tegen voormalig transportondernemer Dennis D. en zijn echtgenote Sophie B. vijf jaar cel geëist door het OM. Zij zouden zich schuldig hebben gemaakt aan bedreiging, afpersing, mishandeling, poging tot doodslag en beroving. Dat meldt RTV Oost.

D. kwam het nieuws nadat hij zijn personeel met vakantie had gestuurd en vervolgens zijn transportbedrijf ophief. De rechtszaken die hierop volgden, onder andere aangespannen door de vakbonden, verloor D. stuk voor stuk. Hierbij vormt zich een financiële claim die op kan lopen tot vier ton.

Vanwege de vele misstanden was een 51-jarige deurwaarder uit Amersfoort al enkele keren langs geweest bij het echtpaar. Echter afgelopen zomer liep zijn bezoek aan de twee uit de hand en werd hij gegijzeld en mishandeld. Daarbij liep de deurwaarder enkele botbreuken op. Tot op heden kan hij nog niet normaal lopen. Het echtpaar ontkent alles en probeert tijdens de rechtszitting de zaak om te draaien. R is geen sprake van spijt en de aanwezige reclassering sluit herhaling zodoende niet uit. Een eis van vijf jaar cel is het gevolg. Het slachtoffer van de mishandeling moet 22.500 euro schadevergoeding betaald krijgen, aldus de eis.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-10-2021
motoragent-chauffeur.jpg

Verdachte chauffeur die motoragent aanreed voor rechter

De rechtszaak tegen de 46-jarige verdachte in het onderzoek naar het dodelijk ongeval waarbij motoragent…
Nieuws
22-11-2019
Dikken_Nieuwleusen_met_blok_1.jpg

Dennis D. en echtgenote vier jaar de cel in

Onlangs schreven we over de eis van het Openbaar Ministerie tegen Dennis D. en zijn vrouw Sophie B. die afgelopen…
Nieuws
19-04-2023
rtl nieuws logo van internet

RTL onderzoekt criminele invloed en veiligheid transportsector

RTL Nieuws doet een onderzoek naar de invloed van criminaliteit op de transportsector. Als…