Volvo bergingstrucks met 10 tons vooras af fabriek

Nieuws
26-11-2020 | Door Tim de Jong

Herpertz Kraanverhuur, Transport & Berging uit Nederweert heeft twee Volvo FH-bergingstrucks opgenomen in het wagenpark. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo-dealer Nebim in Weert.

“Met de aanschaf van deze Volvo FH 8x4- en Volvo FH 8x2-bergingstrucks hebben we de beschikking over twee CMV-bergingsvoertuigen”, vertelt directeur-eigenaar Jan-Paul Herpertz. “Wij staan 24/7 paraat voor het bergen van voertuigen in opdracht van Rijkswaterstaat en diverse regionale truckdealers en transportbedrijven. Ook repatriëren we vrachtwagens en bussen die in het buitenland zijn gestrand.”

10-tons vooras af fabriek

Herpertz koos om meerdere redenen voor Volvo-trucks. “Het is bijvoorbeeld een grote pre dat Volvo trucks met een 10-tons vooras af fabriek kan leveren. Dat verkort de levertijd, is prijstechnisch gunstig en biedt kwaliteitszekerheid." Hij vervolgt: “De 8x2 is voorzien van een Falkom-opbouw met afschuifbak, lepels en twee lieren. We kunnen er een truck achter hangen, maar bijvoorbeeld ook een camper op zetten. Verder gebruiken we deze truck voor het transport van zware machines voor onze divisies kraanverhuur en industriële verhuizingen. Dankzij de elektro/hydraulisch gestuurde naloopas is dit een wendbaar voertuig waarmee we overal goed uit de voeten kunnen.”

Volvo Engine Brake Plus

De Volvo FH 8x4 is uitgerust met een Falkom-bergingsinstallatie. Bij de samenstelling was er speciale aandacht voor het remvermogen. Herpertz: “Deze truck is onder meer voorzien van Volvo Engine Brake Plus en compact retarder voor extra remkracht. Zeker bij het bergen van zware trucks is het zaak om met de bergingstruck voldoende remkracht te hebben.” De beide FH's hebben een dertien liter motor. De 8x2 heeft 470 pk, de andere 510 pk. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-09-2019
Laag_chassis_met_hoog_draagvermogen_door_10-tons_luchtgeveerde_voorassen_1.jpg

Volvo met lage FMX en 10-tons voorassen naar Gorinchem

Volvo Trucks levert vanaf nu 10-tons luchtgeveerde voorassen op de Volvo FMX, FM, FH en FH16. Hierdoor…
Nieuws
02-06-2021
Truckland_levert_bijzondere_DAF_XF_530_FAD_8x4_aan_Bergnet4.jpg

DAF XF530 bergingstruck voor Bergnet

Bergnet zet een nieuwe DAF XF FAD 8x4 bergingstruck in voor de berging en repatriëring van zwaar materieel binnen…
Nieuws
28-01-2020
Volvo_FH_Unlimited_Edition_lLR.jpg

Volvo FH Unlimited: Alles erop en eraan

Volvo introduceert nu de Volvo FH Unlimited Edition: een speciale versie van de Volvo FH met focus op chauffeurscomfort…