Voorbereidingen Alpe d'HuZes 2019 in volle gang

Geplaatst door

Alpe d'HuZes is een jaarlijks terugkerend Nederlands evenement waarbij duizenden landgenoten de strijd aan gaan tegen kanker. En tegen de verraderlijke klim naar de top van de Alpe d'Huez in het Oosten van Frankrijk. Dat doen ze op de fiets en lopend, maar voor de logistiek zijn er heel veel vrachtwagens nodig!

Om alles in goede banen te leiden zijn er voor 4,5 duizend mensen levensmiddelen, tenten, medische voorzieningen, generatoren, dranghekken en noem maar op nodig op die kale bergtop. Niet minder dan 28 vrachtwagens vertrekken om die reden aanstaande vrijdag naar dit bijzondere evenement. Eén van die trucks is zo'n mooie blauwe DAF uit Eindhoven. Chauffeur op deze truck is Edwin Vaes en hij wordt voor een deel gesponsord door BIGtruck Truckshop A67 in Asten.

De start is vrijdagochtend om half negen vanaf restaurant De Wildenberg in Weert. Daar zal het konvooi vertrekken naar de Franse Alpen, een rit van 950 kilometer. Bij aankomst op zaterdag rond de middag zal er meteen begonnen worden met het lossen en de opbouw van het evenement. Donderdag 6 juni is de koersdag waarop alle fietsers, maar ook wandelaars de berg zullen bedwingen voor het goede doel. KWF Kankerbestrijding. Voor Edwin Vaes is het alweer de derde keer dat hij meedoet aan het evenement. Hij rijdt niet alleen de DAF naar Frankrijk, hij loopt ook zelf mee voor het goede doel. Volgens hem werkt het evenement verslavend voor wie er ooit aan deelgenomen heeft.

Voor wie nog meer informatie zoekt over het evenement, of beter nog, als je wilt doneren, dan kan dat hier! BIGtruck wenst iedereen een veilige en mooie reis en een prachtig evenement, en als je tijd hebt vrijdag ochtend dan kun je ze uitzwaaien! 

Video's