Wetron en Van der Velden blijven DAF trouw

Geplaatst door

Twee bestaande DAF klanten hebben wederom orders geplaatst bij de fabrikant uit Eindhoven. Wetron bestelde 17 DAF’s, Van der Velden Rioleringsbeheer kocht er elf.

Wetron Transport & Logistics en TransMission Weert schaften onlangs 17 nieuwe trucks aan bij DAF. Het gaat om zes DAF LF 260 en elf DAF XF 480 trucks met Super Space Cab. Ook vorig jaar heeft Wetron 12 nieuwe DAF XF trucks ingezet. DAF is populair bij deze grote dienstverlener in transport en logistiek.

“Het gaat om vervanging van oudere trucks en om uitbreiding van het wagenpark”, zegt Fleet Manager Mike Geurts. “De LF is met name voor de activiteiten bij TransMission Weert. Dit bedrijf is sinds vorig jaar onderdeel van de Wetron groep. TransMission is gespecialiseerd in distributie van kleinere zendingen, waarvoor de LF uitermate geschikt is vanwege zijn compacte afmetingen en wendbaarheid. De chauffeurs rijden ook het liefst met een DAF. Ze voelen zich erin thuis en dan weten ze ook het optimale rendement uit de truck halen. We hebben gekozen voor de LF 260 19-tons uitvoering. Daarmee zit de laadvloer op gelijke hoogte met onze docks. Ook oogt deze truck net wat robuuster, dan zijn lichtere varianten."

Brandstofverbruik

De DAF XF 480 is bij Wetron met name voor het ‘grotere’ werk. “Vorig jaar hebben we al een aantal XF-trucks van de jongste Euro 6-generatie aangeschaft. De chauffeurs zijn erg tevreden en wij ook. Het brandstofverbruik is zeer goed. Een reden voor ons om ook voor dit jaar weer een aantal nieuwe DAF’s in te zetten. Het totale wagenpark bestaat uit zo’n 110 trekkende eenheden waarvan 75 trucks voor Wetron (75% DAF), en 20 trucks en 15 busjes bij TransMission Weert”, legt Geurts uit.

Van der Velden

Voor het onderhouden van de riolering neemt Van der Velden Rioleringsbeheer drie nieuwe DAF CF 450 FAQ MX-11 met Day Cab en een speciale reinigingsopbouw in gebruik. Acht DAF CF 480 FT MX-13 met Day Cab worden ingezet als inzamelvoertuig voor afvalwerking. De firma Müller uit het Duitse Schieder-Schwalenberg verzorgde de opbouw van de DAF CF FAQ’s. IPSAM Technology uit het Belgische Essen deed de opbouw voor de DAF FT-combinaties.

“Onze specialistische werkzaamheden vragen ook om speciaal materieel. Bij ons draaien de trucks gemiddeld 400 uren per jaar voor het aandrijven van de pompen. Ze rijden dus eigenlijk relatief weinig kilometers. De nieuwe CF 480 FT’s rijden gemiddeld 60.000 tot 80.000 kilometer per jaar, de CF 450 FAQ’s slechts 20.000. Voor ons telt goede begeleiding en een gedegen uitvoering van ombouw en opbouw. Het is dan fijn dat dealer De Burgh in dat traject het voortouw neemt. Dat neemt ons heel wat werk uit handen”, aldus Henk Verschoor van Van der Velden.