Zaak Dikken escaleert met mishandeling deurwaarder

Geplaatst door

Vorig jaar wilde Dennis Dikken op weinig charmante wijze stoppen met zijn transportbedrijf. De chauffeurs werd opgedragen om de trucks te parkeren voor de vakantie en de spullen er uit te halen. Dat kon natuurlijk niet zomaar en inmiddels heeft deze zaak een lelijke staart gekregen. Zowel de belastingdienst als de pensioenfondsen en de vakbonden legden namelijk forse claims neer bij de eigenaar Dennis Dikken. 

Vorig jaar berichtten we al uitvoerig over de wat merkwaardige wijze waarop Dikken zijn bedrijf beëindigde. Je leest dat hier!

Uit onderzoek bleek dat de pensioenpremies van de chauffeurs wel zijn ingehouden, maar nooit afgedragen. Na een uitspraak van de kantonrechter leidde dat alleen al tot een claim van 2,8 ton. Daarnaast hangt Dikken een dwangsom boven het hoofd vanwege het feit dat hij geen volledige inzage gaf in de administratie. Dat kan oplopen tot nog eens 75.000 Euro. Verder is het FNV bezig met een zaak om ontslagvergoeding af te dwingen voor de ontslagen chauffeurs. dat zou in totaal een bedrag moeten opleveren van 65.000 Euro. Alles bij elkaar dus een behoorlijk bedrag wat Dikken nog even moet aftikken. 

Het pensioenfonds had al beslag gelegd op alle bezittingen van Dikken, zowel zakelijk als privé. Toen de deurwaarder afgelopen week het vonnis kwam overhandigen sloegen de stoppen kennelijk door bij de vervoerder want de deurwaarder werd 'gegijzeld' zoals dat heet en mishandeld. Met gijzeling wordt bedoeld dat de man tegen zijn zin werd vastgehouden. De mishandeling bestond uit het in elkaar slaan van de deurwaarder met ijzeren pijpen door meerdere personen volgens het persbericht. De man liep daarbij botbreuken en hoofdwonden op. Nadat er uiteraard aangifte gedaan is werden er twee mensen gearresteerd, een man en een vrouw. Hoewel dit nergens bevestigd wordt is het aannemelijk dat het om Dennis Dikken en zijn echtgenote gaat. 

Waarom de deurwaarder zonder politiebegeleiding op huisbezoek ging bij de vervoerder is niet bekend. Kennelijk is dat een dure inschattingsfout geweest.