Zeven DAF XF 530 bakwagens voor Nijssen

Nieuws
21-11-2018 | Door Iep van der Meer

Nijssen in Nieuw-Vennep heeft zeven identieke DAF XF 530 FAR 6x2 bakwagens met Super Space Cab besteld bij Truckland. Nadat de vorige generatie meer dan een miljoen kilometers probleemloos liep kon Nijssen bijna niet anders dan weer gaan voor het betrouwbare product uit Eindhoven. Bijkomend voordeel daarbij is natuurlijk dat de bakken zo overgezet konden worden. 

“Verder zijn de chauffeurs zeer te spreken over de ruimte en uitrusting van de DAF Super Space cabine”, onderbouwt Gerard Nijssen de keus verder. Hij voert samen met zijn naamgenoot de directie en is onder meer verantwoordelijk voor het wagenpark. “Dat telt momenteel 37 auto’s en staat ten dienste van de bedrijfsonderdelen Nijssen Recycling (Recycling.NL), Fourage.NL en Brantjes Datavernietiging. Wij zijn dus niet echte een transportbedrijf maar zetten onze vrachtauto’s en mensen in voor opdrachten die we voor onze eigen bedrijven uitvoeren. Zo rijden we met deze DAF-combi’s voor bijna 80 procent richting Frankrijk, voor diverse opdrachtgevers en ons eigen recyclebedrijf. Daarna komen we terug met hooi en stro voor het fouragebedrijf. Eigenlijk is het zo dat wij daar heen rijden waar we de beste fourageproducten kunnen inkopen, om die vervolgens bij onze klanten op het erf of onze eigen opslag af te leveren. In de fourage ligt ook de basis van ons familiebedrijf dat in 2018 precies tachtig jaar bestaat. In de zestiger jaren kwam daar de recycling bij en later de datavernietiging. Samen met neef Gerard zijn wij de derde generatie binnen ons bedrijf.”

Nijssen kent een drie-merken strategie, waarbij DAF al tientallen jaren een vaste waarde is. “Ieder jaar vervangen we een aantal auto’s en kijken daarbij altijd wat die drie merken op de markt hebben en ons het beste past. Voor DAF hebben wij een goede relatie met Truckland op Schiphol en met Jean-Paul Punt als adviseur. Met hem zijn wij tot deze keus gekomen en vernieuwen en vergroenen daarmee de vloot ook weer verder. Voor het klein onderhoud en keuring-klaar maken hebben wij een eigen garage en voor de overige zaken en keuringen gaan we naar de dealer. Verder is er sprake van een goede samenwerking tussen onze monteur en de technische mensen van Truckland”, vervolgt Gerard Nijssen.

Als bedrijf heeft Nijssen (85 medewerkers) duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Binnen de recycling en datavernietiging is men een toonaangevende speler en zet in op honderd procent hergebruik van de door bedrijven en particulieren ingezamelde afvalstromen. Door de verregaande scheiding ontstaan er nieuwe grondstoffen, die overal in de wereld weer aftrek vinden. Dat laatste verklaart ook de grote vervoersstromen met zeecontainers rond de Nijssen-bedrijven. 

De nu geleverde DAF-bakwagens zijn van het type XF 530 FAR 6x2. De trucks zijn rondom luchtgeveerd en uitgevoerd met de Super Space Cab, MX 13 zescilinder Euro 6 dieselmotor met 390 kW/530 pk, gekoppeld aan de 12 versnellingen TraXon automatisch schakelende versnellingsbak. Verder is de auto onder meer voorzien van: een MX Engine Brake, luxe lucht geveerde chauffeursstoel, Adaptive Cruise Control, een dubbele aluminium brandstoftank, Skylights, Xtra Comfort pocketveringmatras, koellade, strandverwarming, automatische klimaatregeling, Driver Performance Assistent, bestuurdersairbag, DAF Night Lock en de nodige extra verlichting.   

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
23-11-2021
Stabon1.jpg

Dikke DAF XF 530 voor Stabon

Universeel truckbedrijf De Ruyter Trucks leverde deze opvallende DAF XF 530 af aan Stabon uit Nieuwland. Dit is een bedrijf…
Nieuws
10-12-2021
Langenberg_Heerde__Pals_Vaassen.jpg

Opvallende, complete DAF XF 480 voor Marco Langenberg

Marco Langenberg runt een veelzijdig bedrijf bestaande uit zes trekkende eenheden. Onlangs werd een…
Nieuws
16-07-2020
ESA1.jpg

Opvallende DAF XF 480 voor Marc Wieringa

Transportbedrijf Wieringa V.O.F. uit Delfzijl heeft deze opvallende nieuwe DAF in gebruik genomen. De DAF XF 480…